Sport/Voetbal
471946488
Voetbal

Depay met hattrick beslissend voor Lyon: ’Niet met Koeman gesproken’

Memphis Depay geeft het zelf aan: drie keer raak.

Memphis Depay geeft het zelf aan: drie keer raak.

Met Memphis Depay als scorende aanvaller en aangever heeft Lyon vrijdag zijn eerste wedstrijd in de Franse competitie van dit seizoen gewonnen. De Nederlandse international had de hoofdrol bij de overwinning op Dijon, 4-1. Depay was goed voor drie treffers.

Memphis Depay geeft het zelf aan: drie keer raak.

Memphis Depay geeft het zelf aan: drie keer raak.

Na bijna een kwartier zette Aurélien Scheidler Dijon op voorsprong. Halverwege leidde Lyon echter met 3-1. Aanvoerder Depay zorgde in de 39e minuut voor de 1-1 door een strafschop te benutten, vervolgens schoot Wesley Lautoa in eigen doel na een prachtige ’assist’ van Depay en amper een minuut later scoorde de oud-PSV’er opnieuw zelf. Na ruim een uur liep Lyon verder uit, toen Depay wederom succesvol was uit een penalty. Kenny Tete viel 20 minuten voor tijd in bij Lyon.

Na afloop van de wedstrijd werd Depay gevraagd naar FC Barcelona. De aanvaller wordt na de aanstelling van Ronald Koeman als trainer in verband gebracht met een transfer naar de Catalaanse club, die momenteel in brand staat vanwege Lionel Messi die wilt vertrekken. „Ik heb niet met Koeman gesproken”, ontkracht Depay het gerucht. „Ik mag dromen over grote clubs, maar voor nu ben ik blij dat ik weer op het veld sta en focus mij op Lyon.”

Lyon bereikte onlangs nog de halve finales van de Champions League, waarin het verloor van Bayern München. Daarvoor had de Franse club verrassend Juventus en Manchester City uitgeschakeld.