Sport/Voetbal
472101777
Voetbal

Voorzitter Brugge: ’BeNeLiga is er binnen drie jaar’

Bart Verhaeghe

Bart Verhaeghe

Een grensoverschrijdende competitie tussen Nederland en België. Het is al langer onderwerp van gesprek. Tot op heden is de BeNeLiga nog altijd niet van kracht, maar volgens de voorzitter van Club Brugge komt daar snel verandering in.

Bart Verhaeghe

Bart Verhaeghe

Bart Verhaeghe ziet graag dat België zich als eerste land meldt achter de grote vijf Europese competities (Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk). België staat momenteel achtste op de UEFA-index, een plaats boven Nederland. Om nog een aantal plekken te stijgen is er verandering nodig, vindt Verhaeghe. „We zijn een klein land met kleine budgetten. Om in deze wereld uit te blinken, moeten we zuiniger en efficiënter met ons geld omgaan”, zegt hij in een interview met Le Monde.

Samen met Nederland een gezamenlijke competitie op de been brengen is volgens de Belgische voorzitter een goed begin om het gat met de grote competities te verkleinen. „We zijn samen met Nederland een competitie aan het opzetten, wat een markt van 28 miljoen consumenten zal openen. Deze week staat er een nieuwe vergadering gepland.”

Het idee is dat er in de BeNeLiga achttien teams gaan deelnemen: tien uit Nederland en acht uit België. „Het kan snel gaan”, gaat Verhaeghe verder. „Als het niet volgend seizoen is, dan komt die wel in een van de twee seizoenen daarna.”