Sport/Voetbal
472158387
Voetbal

PSV probleemloos langs Rosenborg

PSV viert feest.

PSV viert feest.

TRONDHEIM - PSV heeft ook het tweede groepsduel in de Europa League winnend afgesloten. De Eindhovenaren versloegen Rosenborg in Noorwegen met speels gemak: 1-4.

PSV viert feest.

PSV viert feest.

Jeroen Zoet haakte vlak voor de aftrap af, maar Robbin Ruiter stond klaar om zijn rol als doelman over te nemen. De ploeg van trainer Mark van Bommel had niet veel tijd nodig om op voorsprong te komen. En weer was het aanvoerder Pablo Rosario die doel trof. De middenvelder krijgt al langere tijd kritiek op zijn gebrek aan scorend vermogen, maar maakte voor de derde wedstrijd op rij een treffer.

En het was een fraaie, eerst haalde hij een afvallende bal achter zijn standbeen naar zijn linkervoet, waarmee hij - weliswaar aangeraakt - via de onderkant van de lat sluitpost Andre Hansen passeerde: 0-1.

Pablo Rosario maakt op fraaie wijze de 0-1.

Pablo Rosario maakt op fraaie wijze de 0-1.

Ondanks het aandringen van de Noorse ploeg, was het Denzel Dumfries die PSV in de 37e minuut op een 0-2 voorsprong zette. Na een fraaie pass van Donyell Malen kon de rechtsback alleen op de sluitpost af en via een verdediger was het in tweede instantie raak.

Denzel Dumfries tekent voor de 0-1.

Denzel Dumfries tekent voor de 0-1.

Twee minuten later mocht Malen zelf - op aangeven van Ritsu Doan - zelfs de 0-3 maken, waar hij geen enkele moeite mee had.

Na rust drong Rosenborg wat meer aan en miste PSV wat scherpte, waardoor de Noren wat kansen kregen. Maar Ruiter en de Eindhovense defensie wisten eigenlijk de tot dan toe krachteloze aanvallen van Rosenborg met gemak te kraken.

Toch kreeg een ietwat lamlendig spelend PSV een treffer tegen na een warrige situatie bij een corner. Samuel Adegbenro haalde de trekker over: 1-3 in de 70e minuut. In de slotfase probeerden de Noren het nog wel, maar via een vlijmscherpe counter via weer Doan werd Malen gevonden en de Oranje-international had daar wederom geen moeite mee: 1-4.

Sporting-LASK Linz

Sporting Portugal heeft in de Europa League in dezelfde poule als PSV met 2-1 gewonnen van LASK Linz. In Estadio Jose Alvalade werd een vroege achterstand in de tweede helft omgebogen in een 2-1-zege.

Marko Raguz schoot de bezoekers na een kwartier op voorsprong en Luiz Phellype maakte na een klein uur gelijk uit een corner. Vijf minuten later was het weer raak voor Sporting, via Bruno Fernandes.

Sporting verloor in de eerste speelronde met 3-2 van PSV, LASK Linz won met 1-0 van Rosenborg.