Sport/Wielrennen
4724
Wielrennen

Nibali kijkt nu al naar Kruijswijk voor Giro

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

Vincenzo Nibali bekeek het routeboek voor de Ronde van Italië van 2017 en wist direct welke rivalen er volgend jaar hoge ogen kunnen gaan gooien. 

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

"Het is een zware, maar interessante Giro", zei titelverdediger Nibali tegen Cyclingnews. "We moeten de etappes en de route nog eens in detail gaan bestuderen om te zien of ik mee ga doen. Daar hebben we komende winter de tijd voor."

Vincenzo Nibali wint de Ronde van Italië van 2016.

Vincenzo Nibali wint de Ronde van Italië van 2016.

"Renners als Chaves en Kruijswijk zouden de grote rivalen kunnen worden", denkt de kopman van de nieuwe Bahrain-Merida-formatie. "Ze hebben beiden laten zien wat ze kunnen en de route is hen op het lijf geschreven. Ik denk dat Aru ook mee zal doen." Kruijswijk leek de roze trui dit jaar tot het einde te gaan behouden, maar kwam zwaar ten val en moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.

Chris Froome

Chris Froome, winnaar van de Tour de France, liet via twitter weten dat het parcours van de Ronde van Italië hem wel beviel en Nibali roept de Brit dan ook op om naar Italië te komen. "Hij moet de Giro een keer rijden om de passie en de affectie te voelen die er voor het wielrennen is in Italië. De Giro is een belangrijke race en ik denk dat iedereen het leuk zou vinden als hij meedeed."

"Het is een zware Giro, maar de twee tijdritten zorgen voor een balans. Hij lijkt op de rondes die ik heb gewonnen, maar ik kan niet zeggen dat ik opnieuw kan winnen."

Kruijswijk zelf is ook wel te spreken over het parcours: 'Dit ligt mij wel.'