Sport/Tennis
472907150
Tennis

Knappe comeback Bertens in China

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens heeft voor het eerst sinds de US Open weer een wedstrijd gewonnen op de WTA-toernooi.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

In Wuhan rekende de 27-jarige Nederlandse af met Bernarda Pera. Tegen de sterke spelende kwalificante leek het mis te gaan voor Bertens, maar in drie sets greep ze toch de zege op het trage hardcourt in China: 3-6, 6-4 en 6-2.

Voor Bertens zijn het lastige weken. In samenspraak met coach Raemon Sluiter werd besloten dat de Rotterdammer tijdens de Aziatische Tour niet aan haar zijde zou verkeren. Elise Tamaëla neemt de honneurs waar. Tijdens haar eerste twee toernooien zonder Sluiter leed de winnares van negen WTA-toernooien twee nederlagen in straight sets.

Ook tegen Pera ging het in eerste instantie zeker niet naar wens. De Nederlandse kreeg een waarschuwing nadat ze met haar racket tegen de boarding mept,e en maakte een emotionele indruk tijdens één vande coachingsmomenten.

Geslaagde comeback

Bij een set en 4-3 achterstand leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan voor Bertens, maar de Wateringse richtte zich goed op. Drie games later had ze de tweede set binnen. Bertens kreeg steeds meer vat op het goede spel van haar linkshandige opponente.

In de derde set gaf Bertens een break in eerste nog uit handen, maar een nieuwe voorsprong liet ze niet meer glippen. Ondanks (te) passief spel sleepte Bertens de overwinning uit het vuur.

In de volgende ronde stuit Bertens op Aryna Sabalenka. De Wit-Russin pakte in 2018 de titel in Wuhan. In onderlinge ontmoetingen leidt Bertens met 4-0.