Nieuws/Sport
4738
Sport

Volleyballers loten gunstig voor WK-kwalificatie

De Nederlandse volleybaldames.

De Nederlandse volleybaldames.

De Nederlandse volleybalteams hebben gunstig geloot voor het WK-kwalificatietoernooi. De mannen spelen tegen onder meer Slowakije en Griekenland, terwijl de dames op voorhand Azerbeidzjan als zwaarste tegenstander hebben.

De Nederlandse volleybaldames.

De Nederlandse volleybaldames.

De mannen, die zich sinds 2002 niet meer plaatsten voor het WK, spelen van 23 tot en met 28 mei in eigen land het WK-kwalificatietoernooi. Slowakije (12e op de Europese ranglijst), Griekenland (18), Oostenrijk (25), Luxemburg (31) en Moldavië (34) zijn de tegenstanders. Nederland is de nummer 10 op de Europese ranglijst en daarmee het hoogst geplaatste land in de poule.

De dames, vijfde op de Europese ranglijst, reizen voor de kwalificatiereeks af naar Azerbeidzjan, waar van 30 mei tot en met 4 juni wordt gespeeld. Daar treft Oranje gastland Azerbeidzjan (12), Oekraïne (19), Israël (21), Denemarken (29) en Noorwegen (36).

Winnaar naar WK

De ploegen treffen elkaar in het kwalificatietoernooi één keer. De poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van 2018. De nummer twee gaat naar de derde en laatste kwalificatieronde, die in augustus 2017 wordt gespeeld.