Sport/Tennis
474959274
Tennis

De wedstrijd duurde liefst drie uur en 45 minuten

Winnaar Andy Murray (34) totaal uitgeput na langste tennispot van 2021: ’Heel moe nu’

Andy Murray totaal gesloopt na de wedstrijd.

Andy Murray totaal gesloopt na de wedstrijd.

ANTWERPEN - Andy Murray heeft zich dinsdagavond op de European Open, het ATP-toernooi in Antwerpen, na een marathonpartij van drie uur en 45 minuten geplaatst voor de tweede ronde.

Andy Murray totaal gesloopt na de wedstrijd.

Andy Murray totaal gesloopt na de wedstrijd.

De 34-jarige Schot, die dankzij een wildcard op het hoofdtoernooi staat, klopte de Amerikaan Frances Tiafoe in drie spannende sets: 7-6 (2), 6-7 (7) en 7-6 (8).

De partij duurde liefst drie uur en 45 minuten. Het is daarmee de langste wedstrijd wedstrijd in het tennisseizoen van 2021. Het vorige record van dit jaar stond op naam van de partij tussen Rafael Nadal en Stefanos Tsitsipas in de finale in Barcelona. Zij speelden toen drie uur en 38 minuten.

Heel moe

„Ik denk dat het de eerste keer in mijn carrière is dat ik drie tiebreaks speel in één wedstrijd”, zei Murray na afloop. „Het is zeker mijn langste wedstrijd ooit in drie sets. Het was een ongelooflijk gevecht en ik ben heel moe nu.”

„Ik heb in mijn carrière veel wedstrijden gespeeld”, ging hij verder. „Lange wedstrijden stoorden me ook nooit, maar dit was nog van een ander niveau. Het was een geweldige partij in een ongelooflijke sfeer hier in Antwerpen. Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft. Het was heel aangenaam te spelen voor zo’n talrijk opgekomen publiek.”

Murray ontmoet in de tweede ronde de Argentijn Diego Schwartzman, het tweede reekshoofd, die in de eerste ronde nog niet in actie kwam.