Nieuws/Sport
47505
Sport

Bijzondere versterking voor Limburgers in titelrace

Arsenal gunt VVV supertalent

Gedion Zelalem.

Gedion Zelalem.

VVV-Venlo weet binnen 24 uur of het de komst van een speler van Arsenal kan aankondigen bij de supporters. Manager Arsène Wenger besluit vandaag of hij het grote talent Gedion Zelalem, de 19-jarige Amerikaanse jeugdinternational, toevertrouwt aan de koploper van de Jupiler League.

Gedion Zelalem.

Gedion Zelalem.

Zelalem, die in alle nationale jeugdploegen van Duitsland speelde voordat hij met zijn vader naar Amerika emigreerde en in 2014 de Amerikaanse nationaliteit kreeg, maakte precies drie jaar geleden op 16-jarige leeftijd al zijn debuut in de hoofdmacht van Arsenal. Vorig jaar had Arsenal hem uitgeleend aan het Schotse Glasgow Rangers, maar nu wil Wenger hem bij een aanvallend ingesteld team hebben in Nederland.

In de top van de Eredivisie maakt de middenvelder, die technisch zeer vaardig is en een ’box-to-box-speler’ is, weinig kans op een basisplaats. VVV-Venlo staat stijf bovenaan in de Jupiler League en maakt een goede kans te promoveren.

Zelalem werd geboren in Berlijn als kind van Ethiopische ouders. Hij maakte onderdeel uit van de jeugdopleiding van Hertha BSC. Na het overlijden van zijn moeder ging hij met zijn vader naar de Verenigde Staten, waar hij door een scout van Arsenal werd ontdekt. Zelalem speelde voor Arsenal ook al in de Champions League (december 2014).

Voor VVV is de komst van Zelalem een cadeautje. De club heeft dat mede te danken aan de wijze waarop trainer Maurice Steijn zijn ploeg laat spelen.