Nieuws/Sport
47507
Sport

Onana wil langer bij Ajax blijven

Ajax-doelman André Onana.

Ajax-doelman André Onana.

Marc Overmars hoeft niet veel moeite te doen om Andre Onana (20) voor langere tijd voor Ajax te behouden. De doelman staat tot de zomer van 2018 onder contract. "Maar als Ajax wil dat ik bijteken, dan verleng ik mijn contract", aldus de keeper uit Kameroen.

Ajax-doelman André Onana.

Ajax-doelman André Onana.

"Ik wil me nu eigenlijk alleen maar op het kampioenschap focussen. Maar ik ben heel gelukkig in Amsterdam en bij Ajax. Het weer is shit, maar verder heb ik niets te klagen. We hebben nog niet gesproken, want we hebben de tijd”, aldus Onana, die de drie punten bij FC Utrecht (0-1) koesterde.

"Het was een belangrijke wedstrijd. We moesten winnen en dat hebben we gedaan. Lucky? Nee, dat vond ik niet. Wel zwaarbevochten. Maar dat maakt ons extra blij”, straalde de doelman, die in zijn zestiende Eredivisieduel voor de negende keer zijn doel schoonhield.

"Dat ik weer de nul hield, voelt goed. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. We verdedigen met zijn allen. En als je er als elftal in slaagt geen doelpunten tegen te krijgen, hoef je er maar één te maken”, lachte Onana.

Rust zelve

Opvallend was dat Onana in de Utrechtse heksenketel – zonder tot reddingen te hoeven komen – de rust zelve was. "Ik bereid me op alle wedstrijden hetzelfde voor. Of het nu in De Kuip of in Utrecht is. De atmosfeer doet me niks. Ik train de hele week om in het weekeinde optimaal te kunnen presteren. En dat gaat goed. Elke wedstrijd leer ik. En door het vertrouwen dat ik voel, keep ik op dit moment lekker.”