47526
Voetbal

Jens Toornstra hunkert naar landstitel met Feyenoord

'Je kunt beter vijf punten voor staan op Ajax dan achter'

Jens Toornstra scoorde tegen Willem II

Jens Toornstra scoorde tegen Willem II

Misschien hunkert Jens Toornstra, matchwinnaar tegen Willem II in De Kuip (1-0), nog wel meer naar een landstitel van Feyenoord dan zijn eigen, wanhopige supporters. Maar de man die nooit een kampioenschap meemaakte probeert tussen alle euforie in Rotterdam zijn hoofd erbij te houden.

Jens Toornstra scoorde tegen Willem II

Jens Toornstra scoorde tegen Willem II

Tegen Willem II deed hij dat letterlijk en figuurlijk. Met een voor zijn doen ongebruikelijk hoge sprong dook hij op in het doelgebied om met een ferme kopstoot de bal in de bovenhoek te prikken. De alleskunner is opeens ook nog een kopspecialist. Buiten het veld deed hij na afloop zijn best om het hoofd koel te houden.

"Voor het publiek is het prachtig dat we vijf punten voor staan (op Ajax, red.), maar er zijn nog vijftien wedstrijden te gaan in de competitie en dat is een flink aantal. Het is beter om gewoon rustig te blijven", vond de middenvelder, die dit seizoen alleen in thuiswedstrijden het net vindt en in uitduels nog altijd droog staat.

Jens Toornstra in actie tegen Willem II

Jens Toornstra in actie tegen Willem II

Torenhoge verwachtingen

Toornstra heeft net als zijn ploeggenoten in de gaten dat de euforie bij het legioen niet meer te stoppen is. Heel Rotterdam lijkt vijftien ronden voor het einde van de competitie al hoogzwanger van een landstitel. Toornstra: "Komt ook door de stand, hè? Je kunt beter vijf punten voor staan op Ajax dan vijf punten achter. Ach, onze supporters hebben hoop en dus begrijp ik na zoveel jaar hun gevoel wel."

Recentelijk zag hij het laatste kwartiertje van een documentaire over de laatste landstitel van Feyenoord. Daarin zag hij mooie dingen, zei Toornstra. "Veel vergelijkingen met de ploeg van nu. Ook een ploeg met karakter, weinig uitgesproken vedetten en meerdere spelers die konden scoren."

Coolsingel

Toornstra realiseerde zich bij het zien van de beelden ook hoe lang het geleden is dat Feyenoord op de Coolsingel stond. "Het is ook lang geleden dat we er in deze fase van het seizoen al zo goed voor stonden. Dat is geen garantie voor de titel en dus moeten we met z’n allen nog een paar maanden op een ongelooflijke manier de schouders eronder zetten."