Sport/Voetbal
475469494
Voetbal

Eran Zahavi hervat twee dagen na brute overval training bij PSV

Eran Zahavi

Eran Zahavi

EINDHOVEN - Eran Zahavi heeft dinsdag de training bij PSV hervat, meldt een woordvoerster van de Eindhovense voetbalclub. De Israëlische spits deed dat twee dagen nadat zijn woning in Amsterdam was overvallen.

Eran Zahavi

Eran Zahavi

Zahavi liet eerder op Instagram al weten van plan te zijn het seizoen met PSV, ondanks de traumatische gebeurtenis, af te willen maken. „Ik wil de geruchten dat we vluchten stoppen. Het tegenovergestelde is waar. We blijven tot het einde van het seizoen, om onze doelstellingen te bereiken”, schreef hij.

Zahavi was zondag met PSV op weg naar de uitwedstrijd tegen Willem II toen hij werd gebeld door zijn vrouw. Ze vertelde dat er een overval aan de gang was in hun huis in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De vrouw van de spits en vier jonge kinderen (waarvan er drie van hen zijn) werden vastgebonden. Zijn vrouw werd ook bedreigd met een vuurwapen. Twee overvallers zijn er met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld vandoor gegaan en lieten de vrouw en de kinderen hulpeloos achter.

Technisch directeur John de Jong en teammanager Bas Roorda van PSV lieten maandag aan Zahavi weten dat hij alle tijd moest nemen om de situatie te verwerken. Maar de spits heeft geen behoefte aan rust en wil het seizoen afmaken. PSV speelt donderdag tegen PEC Zwolle en sluit het seizoen zondag af met een uitduel met FC Utrecht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo