Sport/Tennis
475807300
Tennis

Richard Krajicek strikt grandslamwinnaar Marin Cilic voor ABN Amro World Tennis Tournament

Marin Cilic is van de partij in Rotterdam.

Marin Cilic is van de partij in Rotterdam.

Marin Cilic is volgende maand te bewonderen in Rotterdam. De 33-jarige grandslamwinnaar is namelijk van de partij op het ABN Amro World Tennis Tournament. In 2014 won hij de US Open en hij bereikte dat jaar ook de finale in Ahoy. Hierin moest hij zijn meerdere erkennen in Tomás Berdych uit Tsjechië. Richard Krajicek, directeur van het toernooi, heeft dinsdag alle deelnemers gepresenteerd.

Marin Cilic is van de partij in Rotterdam.

Marin Cilic is van de partij in Rotterdam.

Al eerder was duidelijk dat Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, titelverdediger Andrej Roeblev, Felix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz en Jannik Sinner van de partij zijn in Rotterdam. Ook Gaël Monfils, de winnaar van 2019 en 2020, komt weer naar Ahoy. Krajicek kon daarnaast de deelname van onder anderen Cameron Norrie, Denis Shapovalov en Roberto Bautista Agut melden.

„Het is goed om te zien dat de wereldtop de weg naar Rotterdam opnieuw weet te vinden”, aldus Krajicek. „We hadden natuurlijk al een aantal spelers aangekondigd, maar het is mooi om daar namen als Shapovalov, Bautista Agut, Cilic, De Minaur en Goffin aan toe te kunnen voegen. Die maken het toernooi natuurlijk nog aantrekkelijker.” De toernooidirecteur heeft nog een aantal wildcards achter de hand.

Onder andere Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hopen zo’n wildcard te ontvangen. Zij zijn respectievelijk de nummers 4 en 8 op de lijst van reservespelers, dus bij eventuele afmeldingen mogen zij ook nog hopen op deelname.