Nieuws/Sport
47587
Sport

Grootste verlies ooit voor Los Angeles Lakers

caption

caption

De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben hun grootste nederlaag ooit in de NBA geleden. Dallas Mavericks won zondag (plaatselijke tijd) in eigen huis met liefst 122-73 van de zestienvoudig kampioen.

caption

caption

De Mavericks liepen weg in het tweede kwart en sloegen toen al een gat van 34 punten. De ploeg speelde sterk, met bijna alle spelers op scherp. Zeven scoorden in de dubbele punten, met Justin Anderson als topschutter met 19 punten.

'Zij schoten raak, wij niet'

Bij de ploeg uit Los Angeles lukte vrijwel niets. "Zij schoten raak. Wij niet. En zij verdedigden, wij niet. Zo simpel is het", aldus speler Larry Nance Jr. in een reactie. Voor de Mavericks was het de grootste zege in de clubgeschiedenis en al de dertiende op rij op de Lakers. Beide ploegen bivakkeren overigens in de onderste regionen van de Western Conference.

Golden State Warriors verstevigde zijn koppositie in die competitie door zijn 38e zege van het seizoen te boeken. De ploeg uit Oakland won met 118-98 van Orlando Magic. Stephen Curry maakte 27 punten voor de Warriors.