Nieuws/Sport
4759
Sport

Talenten mogen zich in bekerduel bewijzen

Bosz: 'Een aantal spelers verdient een kans'

Peter Bosz.

Peter Bosz.

Ajax begint woensdag met talenten als Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt aan het bekerduel met Kozakken Boys. Trainer Peter Bosz vindt dat de jongelingen hun speeltijd verdienen. "We zitten in een waanzinnig drukke periode. We hebben meer goede voetballers en een aantal jongens verdient de kans om te spelen.”

Peter Bosz.

Peter Bosz.

De Ligt krijgt in Werkendam de voorkeur boven de Duitse routinier Heiko Westermann. “Normaal gesproken zou ik Westermann laten spelen, maar ik vind dit een uitstekende mogelijkheid om De Ligt met het eerste elftal mee te laten doen", aldus Bosz voor de camera van FOX Sports. "Daar wordt hij beter van.”

De zeventienjarige De Ligt is volgens de coach klaar voor het eerste elftal. "Anders zou ik hem niet bij de groep halen. Een geweldige speler, hij doet het erg goed al. Maar hij heeft sowieso ervaring nodig. Die kun je niet hebben als jonge speler, die krijg je alleen maar door te spelen."

Kozakken Boys schakelde dit seizoen al Helmond Sport uit in de KNVB Beker. "Het is een ploeg met een bekergeschiedenis, maar dit is een wedstrijd die wij gewoon moeten winnen", vindt Bosz.