Sport/Voetbal
476402916
Voetbal

Keane en Mourinho halen genadeloos hard uit naar United

Roy Keane

Roy Keane

Roy Keane steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. De analist haalt hard uit naar Manchester United, die zondag onderuit ging tegen West Ham (2-0). José Mourinho heeft ook moeite om er een positieve blik op te werpen.

Roy Keane

Roy Keane

„Ik ben geschokt en bedroefd van wat ik heb gezien”, vertelt Keane tegen Sky Sports over de club waar hij tussen 1994 en 2006 als speler 464 wedstrijden voor speelde.

United ging zondag op bezoek bij West Ham en leed een nogal kansloze nederlaag in Londen. „Ik weet niet eens waar ik moet beginnen”, gaat Keane zijn tirade verder. „Het spel is dof. Er is een gebrek aan kwaliteit en wilskracht. De echte wil om te winnen ontbreekt. Ik zie geen leiders of persoonlijkheden. Het is eng hoe ver United is weggezakt en ze moeten van heel ver komen om dit te herstellen.”

Vanuit het publiek in Londen werd er gescandeerd dat United-trainer Ole Gunnar Solskjaer binnenkort zijn spullen kon pakken. De Noor probeert het echter altijd van de positieve kant te bekijken, maar zijn voorganger denkt daar heel anders over. „Er valt niks positiefs te vinden”, aldus José Mourinho over de ploeg die hij ruim twee jaar coachte.

„Vorig jaar waren ze al slecht en dit seizoen zie ik geen verbeteringen, ook niet met de nieuwe spelers”, refereert de Portugees aan de komst van Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Daniel James. „Zij hebben een positieve impact op de ploeg. Het zijn goede spelers en voegen kwaliteit toe. Maar het team als geheel bevalt mij totaal niet. Ik ben niet verrast over het resultaat en ik denk dat Ole hier niks positiefs uit kan halen.”