47667
Tennis

Krajicek ziet Raonic laatste acht bereiken

Milos Raonic na afloop van de partij tegen Roberto Bautista Agut

Milos Raonic na afloop van de partij tegen Roberto Bautista Agut

Milos Raonic heeft maandag de kwartfinales bereikt op de Australian Open. De Canadese tennisser, tegenwoordig begeleid door Richard Krajicek, rekende in zijn partij uit de vierde ronde in vier sets af met de Spanjaard Roberto Bautista Agut: 7-6(6), 3-6, 6-4 en 6-1.

Milos Raonic na afloop van de partij tegen Roberto Bautista Agut

Milos Raonic na afloop van de partij tegen Roberto Bautista Agut

Raonic is de hoogst geplaatste speler die nog actief is in Melbourne. De Brit Andy Murray, de nummer één van de plaatsingslijst, vloog er in de vierde ronde uit. Ook titelverdediger Novak Djokovic, als tweede gerangschikt, voldeed niet aan de verwachtingen. De Serviër werd al in de tweede ronde uitgeschakeld. De als derde geplaatste Raonic neemt het in de kwartfinales op tegen de Spanjaard Rafael Nadal of de Fransman Gaël Monfils.

De 26-jarige Raonic bereikte in 2016 al de laatste vier in Melbourne. Toen verloor hij van Murray. Enkele maanden later speelde hij op Wimbledon zijn eerste Grand Slam-finale. Ook daar was de Schotse nummer één van de wereld te sterk.

'Het gaat goed'

Krajicek begeleidde vorig jaar Stan Wawrinka op Wimbledon, maar de Zwitser vloog er destijds al in de tweede ronde uit. Met de als derde geplaatste Raonic heeft de oud-Wimbledonwinnaar nu zicht op een groot succes. "Het gaat goed. Milos is gefocust en hij zit goed in zijn vel. Zijn prestatie van vorig jaar hier geeft aan de ene kant druk omdat hij veel punten had kunnen verliezen, maar het geeft ook aan dat dit toernooi hem ligt", zei Krajicek, nog voor Raonic met enige moeite Bautista versloeg.

"Ik heb veel geluk gehad, er waren momenten dat het er niet goed uitzag voor mij", erkende het servicekanon, die 33 aces sloeg. "Ik ben blij dat ik deze dag heb overleefd."