47671
Wielrennen

Of titelhoudster start is onduidelijk

Geblesseerde De Jong mee naar WK veldrijden

Thalita de Jong is regerend wereldkampioen

Thalita de Jong is regerend wereldkampioen

Thalita de Jong is door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor het WK veldrijden, dat komend weekeinde in Luxemburg wordt gehouden. De titelverdedigster uit Ossendrecht blesseerde zich zondag bij een val in de GP Adrie van der Poel aan haar rechterknie.

Thalita de Jong is regerend wereldkampioen

Thalita de Jong is regerend wereldkampioen

"Thalita reist met ons mee naar Luxemburg. We hopen dat ze kan starten, maar de beslissing daarover nemen we pas aan het einde van de week", meldde De Knegt. De Jong ondergaat maandag nog een MRI-scan. De vrouwenploeg bestaat verder uit topfavoriete Marianne Vos, wereldbekerwinnares Sophie de Boer, Maud Kaptheijns en Lucinda Brand.

Bij de mannen is Mathieu van der Poel de grote favoriet voor de wereldtitel. Lars van der Haar, zondag winnaar in Hoogerheide, Corné van Kessel, David van der Poel, Stan Godrie en Lars Boom zijn de andere geselecteerden voor de titelstrijd in Bieles. Ook bij de beloften heeft De Knegt met Joris Nieuwenhuis een kandidaat-wereldkampioen. De crosser van Team Sunweb won deze winter vier van de zes wereldbekercrossen.

Hoge verwachtingen

"We beschikken over een zeer sterke WK-ploeg en gaan met veel verwachtingen naar Luxemburg", aldus De Knegt. Van der Poel was zondag in de naar zijn vader genoemde wedstrijd geen schim van de renner die week in, week uit met de Belgische wereldkampioen Wout van Aert de internationale veldritten beheerst. Hij maakte zich daarover geen zorgen. "Ik heb in Spanje hard getraind, alles staat in het teken van het WK."

Boom liet de veldrit in Hoogerheide schieten om in Spanje op de weg te trainen. De wereldkampioen van 2009 had daarvoor al bij De Knegt aangegeven te hopen op een WK-ticket.