47691
Voetbal

Aanvaller Ongenda ruilt PSG in voor PEC Zwolle

Hervin Ongenda (links) in het shirt van PSG

Hervin Ongenda (links) in het shirt van PSG

PEC Zwolle doet opnieuw zaken met de Franse grootmacht Paris Saint-Germain. De 21-jarige aanvaller Hervin Ongenda zet - bij goed gevolg van de medische keuring vanmiddag - zijn handtekening onder een contract dat hem voor 3,5 jaar aan PEC Zwolle bindt.

Hervin Ongenda (links) in het shirt van PSG

Hervin Ongenda (links) in het shirt van PSG

Dat kan worden gezien als een flinke stunt van de Zwollenaren, die momenteel onderaan de eredivisie bungelen (16e). De voormalig Frans jeugdinternational stond in eigen land eerder te boek als groot talent. Vorig seizoen nog kwam hij tot vijf competitieduels (één goal) bij de kampioen van Frankrijk, maar een doorbraak bleef uit. Ongenda kwam dit seizoen nog niet voor de hoofdmacht in actie bij de club waar Patrick Kluivert technisch directeur is. Ongenda moet de naar doelpunten smachtende selectie van Ron Jans in aanvallend opzicht een enorme boost geven. Hij kan zowel op de rechter- als linkerflank uit de voeten.

De aanvaller is de tweede aanwinst die PEC via PSG binnen hengelt. Ook Braziliaans jeugdinternational Gustavo Hebling wordt nog altijd gehuurd van de Fransen, maar de middenvelder komt door blessures niet aan bod in Zwolle. Hij mag uitzien naar een vertrek.