Sport/Voetbal
480048458
Voetbal

KNVB schrapt FC Emmen-Helmond Sport, zaak krijgt nog wel een vervolg

Helmond Sport komt vrijdagavond niet in actie tegen FC Emmen. De Brabantse eerstedivisieclub zegt vanwege coronabesmettingen en blessures te weinig spelers beschikbaar te hebben. De KNVB wees eerder het verzoek tot uitstel van de wedstrijd af, maar vrijdag bevestigde de afgelasting vrijdag na een statement van de door corona getroffen club dan toch.

„Helmond Sport heeft er altijd alles aan gedaan om besmettingen tegen te gaan, door ons te houden aan de coronarichtlijnen en een strikt testbeleid te hanteren”, zo schreef de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. „Desondanks verontschuldigt Helmond Sport zich voor de ontstane situatie, met name richting FC Emmen. We betreuren het zeer dat we door overmacht niet aan onze sportieve plicht kunnen voldoen.”

Helmond Sport voldoet volgens de KNVB echter niet aan de richtlijnen die de bond heeft opgesteld om wedstrijden vanwege corona uit te stellen. Volgens de reglementen van de voetbalbond moeten clubs spelen als ze minimaal twaalf veldspelers plus één doelman hebben. Corona moet dan wel de hoofdoorzaak voor de vele afwezigen zijn. Dat bleek donderdag, toen Helmond Sport om uitstel vroeg, volgens de voetbalbond niet het geval.

De KNVB zette vrijdag toch een streep door het duel omdat Helmond Sport weigert naar Emmen te gaan. „De komende weken wordt duidelijk wat er met de wedstrijd gebeurt”, aldus de KNVB.

Voor Helmond Sport dreigt vermoedelijk een straf, maar daar kon de voetbalbond vrijdag nog niets over zeggen.