Nieuws/Sport
48132
Sport

Klopp gaat Gerrard opleiden

Steven Gerrard is terug bij Liverpool FC.

Steven Gerrard is terug bij Liverpool FC.

Als het aan Jurgen Klopp ligt, wordt Steven Gerrard een toptrainer. De Liverpool FC-manager gaat het clubicoon de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. 

Steven Gerrard is terug bij Liverpool FC.

Steven Gerrard is terug bij Liverpool FC.

"We hebben een lang en goed gesprek gevoerd. Ik heb gezegd dat ik alles zal doen om van hem de best mogelijke trainer te maken. Ik ben er klaar voor en heb er zin in", aldus Klopp in gesprek met Sky Sports.

"Het is goed dat hij bij ons aan de slag gaat in de jeugdopleiding. Het trainersvak moet je leren. Als iemand als Steven bereid is om deze stap te zetten, is dat prachtig nieuws voor het voetbal. Als hij zijn ervaring als speler kan combineren met de dingen die hij nu gaat leren, gaat hij een prachtige toekomst tegemoet." 

"Het voelt alsof de cirkel rond is", stelde Gerrard nadat hij zijn terugkeer bekend had gemaakt. "Ik keer terug bij de club waar het voor mij allemaal begon."

De 36-jarige Gerrard kwam zeventien seizoenen uit voor de hoofdmacht van The Reds. Hij verliet Anfield Road in de zomer van 2015 om zijn carrière af te sluiten bij het Amerikaanse Los Angeles Galaxy. Eind 2016 kondigde Gerrard aan te stoppen.