Sport/Wielrennen
481966647
Wielrennen

Quintana tekent beroep aan bij CAS wegens diskwalificatie Tour

Nairo Quintana

Nairo Quintana

Nairo Quintana heeft bij het sporttribunaal CAS beroep aangetekend tegen het schrappen van zijn resultaat uit de Tour de France wegens het innemen van een verboden pijnstiller. De Colombiaan verloor zijn zesde plaats door het gebruik van tramadol, dat sinds 2019 op een lijst van verboden middelen staat.

Nairo Quintana

Nairo Quintana

„Op dit moment is het niet mogelijk om aan te geven wanneer de definitieve beslissing bekend zal worden gemaakt”, aldus het sporttribunaal CAS in een verklaring.

Afmelding

Omdat het de eerste keer was dat Quintana (32) op het gebruik van tramadol is betrapt, volgde alleen diskwalificatie en geen schorsing. De Colombiaan had dus gewoon kunnen starten in de Ronde van Spanje, maar hij meldde zich op het laatste moment af.

De UCI besloot tramadol pas drie jaar geleden te verbieden. Bij een eerste overtreding volgt diskwalificatie en een boete van 5000 Zwitserse frank (zo’n 5150 euro). Wordt een renner nogmaals betrapt, dan volgt een schorsing van vijf maanden. Een team waarvan twee renners binnen een periode van een jaar worden betrapt, krijgt een boete van 10.000 Zwitserse frank. Bij nog een overtreding in dezelfde periode volgt een schorsing van het team. Die kan uiteenlopen van een tot twaalf maanden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop