Nieuws/Sport
4824
Sport

Van Persie thuis in Istanbul gehuldigd…

Van Persie thuis in  Istanbul gehuldigd…

Van Persie thuis in Istanbul gehuldigd…

Robin van Persie heeft de KNVB en de UEFA bedankt voor de onderscheidingen die hij heeft ontvangen, die hoorden bij zijn honderdste interland. De voormalige aanvoerder en topscorer van Oranje aller tijden heeft er bijna een jaar op moeten wachten. Het gaat om de officiële 100ste cap die de Europese voetbalbond uitdeelt als internationals bij de club van 100 (interlands) komen, daar hoort ook een gouden medaille bij en een gouden schaal van de KNVB.

Van Persie thuis in  Istanbul gehuldigd…

Van Persie thuis in Istanbul gehuldigd…

Opvallend is dat alle onderscheidingen in Istanbul zijn bezorgd en dat de man, die voor het Nederlands elftal vijf grote toernooien speelde, niet meer is uitgenodigd voor een interland waarbij hij had kunnen worden gehuldigd. Andere internationals werden in het verleden wel in een volle ArenA op het veld gehaald.

Wayne Rooney werd bij Engeland twee jaar geleden door de Engelse voetbalbond in het zonnetje gezet vanwege zijn 100ste interland en werd vorig seizoen nog een keer op Wembley gehuldigd vanwege zijn 50ste doelpunt. Beide mijlpalen heeft Van Persie ook gehaald, maar de spits van Fenerbahçe heeft zijn momentje thuis alleen in de huiskamer moeten vieren.