Sport/Tennis
483881885
Tennis

Bertens moet meerdere erkennen in Osaka

Kiki Bertens

Kiki Bertens

BRISBANE - Het is Kiki Bertens niet gelukt om de halve finales op het WTA-toernooi van Brisbane te bereiken. Ze verloor in drie spannende sets van Naomi Osaka: 3-6, 6-3, 3-6.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden in dit toernooi, verloor Bertens de eerste set. Met 6-3 was de Japanse net te sterk.

Maar de Wateringse kwam knap terug in de wedstrijd en liet zien dat het met het niveau tot nu toe in 2020 wel goed zit. Zo pakte ze de tweede set met 6-3. Alles kwam - net als alle andere partijen voor Bertens in Brisbane - aan op een derde en beslissende set.

Bloedstollend

In een bloedstollende eerste game van die set kreeg Bertens in totaal vier breakpunten op de service van Osaka, maar op soms miraculeuze wijze wist ze die weg te werken. Bij een 2-3 stand voor Osaka brak ze ineens door de service van de Nederlandse heen, die een midner opslagbeurt had en dat meteen moest bekopen met belangrijk gameverlies.

Bij 4-2 kreeg Bertens dan toch weer een breakpunt, maar die wist ze helaas voor haar niet te verzilveren. Daardoor liep de Japanse uit tot 5-2. Bertens kwam op haar eigen service nog terug tot 5-3, maar Osaka serveerde de wedstrijd uit (op love) en zichzelf naar de halve finales: 6-3.

Australian Open

„Kiki speelde gisteren nog later dan ik, ik denk dus dat het nu voor haar nog een stuk zwaarder was”, zei de voormalig nummer 1 van de wereld, die over ruim een week als titelverdedigster aan de Australian Open begint. „Afgelopen jaar heb ik op de US Open geprobeerd mijn titel te verdedigen, dat ging niet zo goed. Ik hoop het hier in Australië beter te doen.”

Bertens speelt komende week in Adelaide en gaat daarna naar Melbourne voor de Australian Open.