Sport/Voetbal
486645640
Voetbal

Ook derde duel in Champions League gaat verloren

Bosz met Leverkusen nog steeds puntloos: ’Onverdiend’

Peter Bosz

Peter Bosz

Het is Peter Bosz opnieuw niet gelukt om met Bayer Leverkusen punten te pakken in de Champions Leauge. Atlético was in eigen huis met 1-0 te sterk.

Peter Bosz

Peter Bosz

Voor het derde duel in de groepsfase van het kampioenenbal reisde Bosz met zijn ploeg af naar Atlético Madrid. Voor de Duitsers - die de eerste twee wedstrijden al hadden verloren - was het belangrijk om de drie punten mee naar huis te nemen om nog enigzins aanspraak te maken op overwintering in de Champions League.

De wedstrijd in Wanda Metropolitano had veel weg van een typische 0-0-wedstrijd, zonder al te veel grote kansen van beide kanten. Dat had mede te maken met de defensieve instelling van beide ploegen. Uiteindelijk was het Alvaro Morata die de formatie van Bosz een nederlaag toediende. De Spanjaard kopte een voorzet van Lodi achter doelman Lukas Hradecky.

Na drie duels in de groepfase van de Champions League staat Bosz met Leverkunsen puntloos onderaan.

’Onverdiend’

„Gezien het voetbal dat we hier hebben gespeeld, vind ik dat we het niet hebben verdiend om met lege handen terug naar huis te gaan”, betoogde Bosz na afloop. „We hebben agressief en compact gespeeld. De eindpass in onze aanvalsopbouw kwam echter niet aan. Daardoor kregen we weinig kansen en konden we ook niet tot scoren komen.”

Leverkusen staat er in groep D slecht voor. „Vanaf het begin hebben we gezegd dat we voor de achtste finales gingen en dat we de grote teams in Europa wilden verslaan. We waren er dichtbij hier in Madrid, maar het mocht niet zo zijn. We hebben niettemin bewezen dat we zo’n ploeg goed partij kunnen bieden en dat dan ook nog in een uitwedstrijd. Er zijn nu nog negen punten te winnen. Ik ben een vechter. Ik zeg pas dat het voorbij is als we daadwerkelijk zijn uitgeschakeld.”

Negatief record

Door de nederlaag in Madrid heeft Bosz als trainer in de Champions League nog altijd niet gewonnen. Hij is nu negen duels op rij in de Europese koningsklasse zonder winst. Daarmee is Bosz nu namens het Nederlandse trainersgilde de eenzame recordhouder. Voordat Co Adriaanse met FC Porto in oktober 2005 Internazionale met 2-0 versloeg, was hij in zijn eerste acht CL-duels ook zonder driepunter gebleven.