Sport/Voetbal
487842738
Voetbal

Hoffenheim aast op Dolberg

Kasper Dolberg

Kasper Dolberg

AMSTERDAM - TSG Hoffenheim onderneemt een poging om Kasper Dolberg (21) tijdelijk over te nemen van Ajax.

Kasper Dolberg

Kasper Dolberg

De club van Alfred Schreuder hoopt de spits, die in Amsterdam achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar inmiddels derde keus is, één seizoen te huren van de Amsterdammers. Bij Marc Overmars meldden zich ook clubs die de Deen definitief wilden overnemen, maar die boden te weinig. Bovendien heeft Ajax de hoop dat Dolberg zijn topniveau uit 2017 weer haalt.

Laatste zetje

Een jaar Bundesliga onder Schreuder, die vorig jaar als assistent-trainer bij Ajax met Dolberg werkte, zou het laatste zetje kunnen geven. De Deen begon dit seizoen nog wel met een basisplaats en een doelpunt in de (gewonnen) wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, maar leverde daarna snel aan krediet in.

Ook tijdens de competitieopening bij Vitesse (2-2) stond Dolberg nog aan de aftrap, maar na het duel in het Gelredome zwol de kritiek op de spits aan. In het uitduel bij PAOK Saloniki moest de Deen zich geblesseerd laten vervangen, waarna hij het competitieduel met FC Emmen op de bank zat en geen speelminuten kreeg van trainer Erik ten Hag.

Niet bij selectie

Die passeerde hem vervolgens voor de return tegen PAOK, waar hij niet eens meer op de bank zat. „Ik mag maar achttien spelers op het wedstrijdformulier zetten, in tegenstelling tot bij de duels in de competitie”, verklaarde de coach zijn keuze om de spits niet te selecteren voor die wedstrijd.