Sport/Voetbal
488913216
Voetbal

Amateurclubs dreigen uit KNVB-bekertoernooi te worden gezet

De KNVB-beker

De KNVB-beker

ZEIST - Amateurclubs worden uit het toernooi om de KNVB-beker gezet als de overheid de nieuwe coronamaatregelen verlengt die voor de sport gelden.

De KNVB-beker

De KNVB-beker

De KNVB heeft de bekerwedstrijden waarbij amateurteams zijn betrokken uitgesteld naar 1 en 2 december. Als ze dan nog steeds niet mogen voetballen, worden de 26 amateurclubs die zich hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi uitgesloten van verdere deelname.

Na de kwalificatierondes voor amateurclubs begint deze maand het toernooi om de KNVB-beker. Alle wedstrijden uit de eerste ronde zouden op 26, 27 en 28 oktober worden gespeeld, maar amateurclubs mogen de komende vier weken geen wedstrijden spelen en zelfs niet trainen in teamverband.

Daarom worden aan het einde van deze maand alleen de bekerduels afgewerkt waarin clubs uit het betaalde voetbal elkaar treffen. Op 31 oktober wordt al geloot voor de tweede bekerronde.

Het verbod op trainen in teamverband voor alle amateursporters geldt voor vier weken. Bij verlenging van die maatregel is het bekertoernooi voor de amateurs voorbij. In dat geval gaan de profclubs waar ze tegen zouden spelen automatisch door naar de volgende ronde. Over een mogelijke financiële compensatie voor de amateurs is nog niet gesproken, aldus een woordvoerder van de KNVB.