Sport/Tennis
489350540
Tennis

Swiatek verrassend onderuit, ook Gauff uitgeschakeld op Wimbledon, Schuurs klaar in dubbelspel

Iga Swiatek redt het niet tegen Alize Cornet.

Iga Swiatek redt het niet tegen Alize Cornet.

De indrukwekkende zegereeks van tennisster Iga Swiatek is op het gras van Wimbledon ten einde gekomen. De Poolse nummer 1 van de wereld moest in de derde ronde van het prestigieuze grandslamtoernooi met 6-4 6-2 haar meerdere erkennen in de Française Alizé Cornet, de nummer 37 van de wereld.

Iga Swiatek redt het niet tegen Alize Cornet.

Iga Swiatek redt het niet tegen Alize Cornet.

De 21-jarige Swiatek, in de vorige ronde in drie sets te sterk voor de Nederlandse Lesley Pattinama-Kerkhove, had sinds half februari niet meer verloren. Ze boekte 37 overwinningen op rij.

Vorige maand schreef Swiatek met overmacht Roland Garros op haar naam. Sinds haar nederlaag in februari in Dubai tegen de Letse Jelena Ostapenko won ze zes toernooien achter elkaar.

Swiatek is op Wimbledon nooit verder gekomen dan de vierde ronde.

Bron: discovery+

Gauff

Voor Coco Gauff zit Wimbledon er ook op. Het Amerikaanse talent verloor in drie sets van haar landgenoot Amanda Anisimova. Ook Demi Schuurs en Arianne Hartono zijn op Wimbledon uitgeschakeld, de tweede ronde werd hun eindstation in het dubbeltoernooi. Het Nederlandse tennisduo verloor met 6-2 7-6 (5) van Ljoedmyla Kitsjenok uit Oekraïne en de Letse Jelena Ostapenko.

Coco Gauff moest het afleggen tegen Amanda Anisimova

Coco Gauff moest het afleggen tegen Amanda Anisimova

Gauff verloor op het Centre Court met 6-7 (4) 6-2 6-1 van Anisimova. De spannende eerste set nam ruim een uur in beslag en de tweede en derde set duurden gezamenlijk even lang. De 20-jarige Anisimova, de nummer 20 van de plaatsingslijst, won in de beslissende set vijf games op rij en maakte het af met een lovegame.

De 18-jarige Gauff, vorige maand finaliste op Roland Garros, gold als een outsider voor de titel op Wimbledon. Drie jaar geleden baarde ze als 15-jarige opzien door er de vierde ronde te halen en ook in 2021 wist ze in Londen door te dringen tot de laatste zestien.

Demi Schuurs

Kitsjenok en Ostapenko zijn als vierde geplaatst in Londen. Schuurs en Hartono vormden pas voor het eerst een koppel op een grandslamtoernooi.

Wesley Koolhof is de enige Nederlander die in Londen nog actief is in het mannen- of vrouwendubbelspel. Samen met de Brit Neal Skupski staat hij in de derde ronde.