Sport/Voetbal
491967687
Voetbal

Voetbalpodcast met Driessen en Verweij

’Frank de Boer zou weer goede trainer voor Ajax zijn’

In de nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee het laatste voetbalnieuws. Er wordt onder meer gesproken over het Nederlands elftal en over de stand van zaken rond de topclubs in de Eredivisie.

Luister de voetbalpodcast hier, hieronder of via alle bekende podcast apps, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Het Nederlands elftal heeft zich niet geplaatst voor het finaletoernooi van de Nations League. „Daar wordt redelijk makkelijk over gedacht, terwijl het toch echt een gemiste kans is”, stelt Driessen. Verweij vult aan: „Net is ook het nieuws naar buiten gekomen dat de KNVB miljoenen in het rood staat. Ze hadden de extra inkomsten van de Nations League dus goed kunnen gebruiken.”

Driessen betoogt dat de KNVB sneller had moeten doorpakken met de aanstelling van de opvolger van Ronald Koeman. „Dan had Dwight Lodeweges niet aan het roer gestaan in cruciale wedstrijden waarin hij opmerkelijke keuzes maakte.” Er gingen geluiden dat bondscoach Frank de Boer altijd defensief zou spelen. Verweij: „Maar dat stempel slaat nergens op.”

Overigens mag De Boer blij zijn dat Spanje onlangs Nederland niet overhoop speelde in de oefeninterland (1-1). Dat deed het team van bondscoach Luis Enrique wel bij Duitsland. Het werd 6-0. Driessen: „Je zou haast denken dat Luis Enrique zijn vriend De Boer heeft gespaard.”

Verder wordt vooruitgeblikt op een nieuwe speelronde in de Eredivisie. Bij Feyenoord zijn er veel blessures. Dick Advocaat had zelfs een lijstje mee bij de persconferentie en dreunde alle afwezigen op. Volgens Driessen mag hij nog blij zijn dat de aankopen Mark Diemers en Bryan Linssen in elk geval fit blijken te zijn.

Verder is het de vraag of Ajax moet proberen om Arek Milik aan te trekken, nu hij Napoli zal gaan verlaten. Driessen en Verweij zijn niet enthousiast over die optie, al is het maar vanwege het hoge prijskaartje. Ajax speurt wel rond voor een spits, maar dat wordt een lastig karwei, zo legt Verweij uit. Verder ook de ontwikkelingen bij PSV, FC Barcelona, en meer voetbalnieuws in de podcast Kick-off.