Nieuws/Sport
492050402
Sport

Kickboksorganisatie schorst Luis Tavares voor tien maanden

Glory onthult nog twee dopinggevallen

AMSTERDAM - Glory heeft donderdag bekendgemaakt dat recent vier van zijn vechters positief zijn getest op het gebruik van een verboden middel.

De Telegraaf kon in augustus al melden dat Luis Tavares na zijn zege op Florent Kaouachi tegen de lamp was gelopen. De Rotterdammer heeft van Glory inmiddels een boete gekregen. Bovendien wordt hij met terugwerkende kracht voor tien maanden geschorst. Vanaf 11 april mag hij weer vechten.

Verder onthulde de kickboksorganisatie dat Cihad Kepenek een positieve plas heeft ingeleverd na zijn partij op 20 augustus tegen Noureddine Mahieddine. Ook hij moet een boete betalen en wordt geschorst. De Turk moet iets langer toekijken: twaalf maanden in totaal.

Tavares en Kepenek hebben bovendien hun zeges moeten inleveren en hebben nu een zogeheten ‘no contest’ achter hun naam staan.

Twee andere vechters zijn vanwege lopende zaken voorlopig geschorst door Glory. Namen werden niet genoemd. Het management van Overeem heeft afgelopen weekeinde tegenover De Telegraaf echter al toegeven dat de routinier positief is getest. Overeem is momenteel in afwachting van de uitslag van de b-staal. De vechter en zijn kamp zeggen zich geen zorgen te maken. De gevonden substantie zou een minimale hoeveelheid van een niet-prestatiebevorderend middel betreffen.