Nieuws/Sport
493655796
Sport

Corona zit ook Valentino Rossi dwars: ’Ik ben zeer teleurgesteld’

Valentino Rossi

Valentino Rossi

Motorcoureur Valentino Rossi heeft positief getest op het coronavirus.

Valentino Rossi

Valentino Rossi

De Italiaan van Yamaha heeft zich moeten afmelden voor de Grote Prijs van Aragón die komend weekeinde in die Spaanse regio wordt verreden. De 41-jarige Rossi betwijfelt ook of hij de week erna kan deelnemen aan de Teruel Grand Prix, die op hetzelfde circuit wordt verreden.

Negenvoudig wereldkampioen Rossi nam afgelopen weekeinde nog deel aan de GP van Frankrijk op het circuit van Le Mans.

"Ik wil graag positief en optimistisch zijn, maar ik denk dat ook de tweede GP in Aragón een ’no-go’ voor mij is"

„Helaas voelde ik me vanochtend niet goed. Mijn botten deden zeer en ik had lichte koorts. Ik heb meteen de dokter gebeld die me twee keer heeft getest”, verklaarde Rossi. „De eerste snelle PCR-test gaf een negatief resultaat, net als dinsdag. Maar de tweede test, waarvan ik om 16.00 uur het resultaat kreeg, was positief. Ik ben zeer teleurgesteld dat ik de race in Aragón moet missen.”

Rossi, aan zijn laatste jaar bezig voor het fabrieksteam van Yamaha, had een moeilijk seizoen met onder meer drie opeenvolgende crashes waardoor ’De Dokter’ slechts dertiende staat in de WK-stand. „Ik wil graag positief en optimistisch zijn, maar ik denk dat ook de tweede GP in Aragón een ’no-go’ voor mij is. Het maakt me verdrietig want ik heb mijn best gedaan het protocol te volgen. En hoewel de test van dinsdag negatief was ben ik sinds mijn terugkeer uit Le Mans in quarantaine gebleven. Ik hoop dat ik me snel weer beter voel.”

Nieuwe tegenslag Yamaha

Rossi’s absentie is een nieuwe tegenslag voor Yamaha dat in Le Mans al zes personen uit de technische staf moest missen na een positief testresultaat bij een medewerker.