Sport

Oranje hele week zonder Strootman

Door ANP

Kevin Strootman

Kevin Strootman

Rene Bouwman

Kevin Strootman doet definitief niet mee in de komende twee interlands van het Nederlands elftal.

Kevin Strootman

Kevin Strootman

Rene Bouwman

De middenvelder van AS Roma heeft een spierblessure en moet daardoor de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK aan zich voorbij laten gaan, meldt de KNVB.

Nederland speelt zaterdag in Borisov tegen Wit-Rusland. Dinsdag volgt in Amsterdam het thuisduel met Zweden. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat moet beide wedstrijden winnen om kans te houden op deelname aan het WK van volgend jaar in Rusland.

Er komt geen vervanger voor Strootman, zodat de selectie van Oranje uit 24 spelers blijft bestaan.

Strootman miste de vorige interland in september tegen Bulgarije wegens een schorsing. Hij werd toen verdienstelijk vervangen door Tonny Vilhena, die opnieuw is opgenomen in de selectie.

Strootman liep zondag zijn blessure op tijdens een uitwedstrijd met AC Milan toen hij hard in botsing kwam met zijn ploeggenoot Federico Fazio. Zijn club AS Roma meldt dat de middenvelder nog kneuzingen in zijn linkerbeen heeft. Zijn situatie wordt per dag bekeken door de medische staf van de Italiaanse club.

Het Nederlands elftal vliegt donderdag al naar Wit-Rusland. Daarvoor staat nog een besloten training op jeugdcomplex De Toekomst van Ajax op het programma.

Lees meer over