Sport/Voetbal
494039547
Voetbal

Excelsior haalt Dijkhuizen terug als opvolger Moniz

Marinus Dijkhuizen

Marinus Dijkhuizen

ROTTERDAM - Excelsior heeft Marinus Dijkhuizen aangesteld als opvolger van de ontslagen Ricardo Moniz.

Marinus Dijkhuizen

Marinus Dijkhuizen

De 48-jarige Dijkhuizen was al eerder werkzaam als trainer van de Rotterdamse club waarmee hij in 2014 promoveerde naar de eredivisie. Momenteel staat Excelsior op de achtste plek in de eerste divisie.

„De club heeft vertrouwen in mij en we zijn altijd loyaal geweest aan elkaar. Het is allemaal heel snel gegaan. Gisteren stond ik nog bij FC Utrecht op het veld, vandaag ben ik bij Excelsior. De situatie is natuurlijk wel anders dan zes jaar geleden. Toen volgde ik Jon Dahl Tomasson op, die naar Roda JC vertrok om zich te verbeteren”, zei Dijkhuizen over zijn terugkeer.

„Aan het begin van het nieuwe seizoen starten had ik idealer gevonden, maar Excelsior gaf er de voorkeur aan dat ik nu zou instappen. Dat snap ik ook, vanwege de lange termijn. Ik vind het niet prettig om FC Utrecht midden in het seizoen te verlaten, maar desondanks heb ik voor mijn ambitie gekozen.”

De afgelopen jaren was Dijkhuizen, tevens oud-speler van Excelsior, werkzaam als assistent-trainer en videoanalist bij FC Utrecht.

Vrijdag neemt Excelsior het in eigen stadion op tegen NAC Breda, waar Dijkhuizen na zijn eerste periode in Rotterdam ook hoofdtrainer was. Verder was hij ook nog kortstondig trainer van SC Cambuur en het Engelse Brentford FC.

Excelsior degradeerde vorig seizoen via de play-offs om promotie en degradatie uit de eredivisie. RKC was over twee duels te sterk.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop