Sport/Voetbal
495664757
Voetbal

Ajax staat Mazraoui, Labyad, Kudus en Traoré niet af aan hun nationale ploeg

Ajax staat Mohammed Kudus nu niet af aan Ghana.

Ajax staat Mohammed Kudus nu niet af aan Ghana.

Ajax weigert vier Afrikaanse internationals af te staan aan hun nationale ploeg. Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad (beiden Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) blijven allemaal in Amsterdam.

Ajax staat Mohammed Kudus nu niet af aan Ghana.

Ajax staat Mohammed Kudus nu niet af aan Ghana.

Ajax wil de opgeroepen internationals niet laten gaan, omdat ze voor oefeninterlands naar landen zouden moeten waar code oranje of rood voor geldt.

Voetbalclubs zijn normaal gesproken verplicht hun internationals af te staan, maar vanwege de situatie met het coronavirus maakt de FIFA tot het einde van dit jaar een uitzondering. De club mogen hun spelers nu thuis houden als die landen bezoeken waar een periode van quarantaine of zelfisolatie tegenover staat.

Doelman André Onana mocht zich van Ajax wel melden bij de nationale ploeg van Kameroen. De ’Ontembare Leeuwen’ trainen deze week in Nederland en spelen vrijdag in Utrecht een oefeninterland tegen Japan.

Oussama Tannane (Vitesse) en Dries Saddiki (Willem II) zijn wel naar Rabat gegaan voor de twee oefeninterlands van Marokko. Alle spelers werden bij binnenkomst getest op het coronavirus. Het leverde één positief geval op. Nabil Dirar (Fenerbahçe) bleek besmet met het coronavirus en werd direct uit de selectie gehaald voor de duels met Senegal en de Democratische Republiek Congo.