Nieuws/Sport
49768
Sport

Ook Sifan Hassan slaat EK indoor over

Sifa Hassan

Sifa Hassan

Na Dafne Schippers laat ook Sifan Hassan de EK indoor dat in maart in Belgrado wordt gehouden, schieten. De Nederlandse atlete traint sinds enige tijd in de VS en blijft daar om zich optimaal voor te bereiden op het outdoorseizoen, bevestigde de Atletiekunie. Hassan zal in de VS wel enkele wedstrijden lopen.

Sifa Hassan

Sifa Hassan

Hassan heeft tegenwoordig de Amerikaanse westkust als thuisbasis nadat ze had gebroken met haar coach Honoré Hoedt. Ze wordt nu getraind door de Amerikaan Alberto Salazar.

De 23-jarige Hassan is geboren in Ethiopië en vluchtte als meisje naar Nederland. Sinds 2013 heeft ze een Nederlands paspoort. Ze verbrak na de Olympische Spelen in Rio de samenwerking met trainer Honoré Hoedt, die haar vier jaar lang begeleidde en voerde naar onder meer de Europese titel op de 1500 meter in 2014, de Europese crosstitel in 2015 en dit voorjaar de wereldtitel indoor op de 1500 meter.

Een hinderlijke blessure dwarsboomde haar voorbereiding op de Spelen in Rio, waardoor ze daar buiten de medailles bleef. Ze besloot na Rio haar heil in Amerika te zoeken.