Sport/Voetbal
504509375
Voetbal

Na NBA hervatten ook voetballers in VS hun competitie in pretpark

Frank de Boer en Jaap Stam naar Disney World

In navolging van de Amerikaanse basketballiga NBA heeft ook de directie van de Amerikaanse profvoetbalcompetitie (MLS) besloten om gezamenlijk intrek te nemen in Disney World in Orlando (Florida).

Van 8 juli tot en met 11 augustus zal op het exclusieve complex een toernooi plaatsvinden achter gesloten deuren. Daarmee wordt het seizoen in de MLS hervat, dat in maart na twee speelronden moest worden onderbroken vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Alle 26 MLS-teams, waaronder Atlanta United van coach Frank de Boer en FC Cincinnati van trainer Jaap Stam, zullen deelnemen aan de competitie. Elke ploeg speelt drie wedstrijden in de groepsfase. De eerste twee van elke poule en de vier beste nummers 3 gaan door naar de achtste finales. De finale is voorzien op 11 augustus. De winnaar van het toernooi krijgt een ticket voor de volgende Champions League van de Concacaf.

Na het toernooi in Florida wordt het reguliere seizoen voortgezet. De punten uit de groepsfase in Orlando tellen mee voor de ranglijst. De loting voor de samenstelling van de zes groepen vindt donderdag plaats.

De basketbalclubs uit de NBA hervatten op 31 juli in Disney World het seizoen. Door met alle teams op dezelfde afgesloten locatie te verblijven, hoopt men besmettingen met het longvirus zo veel mogelijk te voorkomen.