Sport/Darts
505278833
Darts

Michael van Gerwen tevreden met loting WK-darts: ’Maar daar schuilt ook wel het gevaar’

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen weet sinds maandagavond tegen wie hij het in de tweede ronde van het WK darts gaat opnemen. Mighty Mike komt als geplaatste speler pas in de tweede ronde in actie en treft daarin de winnaar van de partij tussen Chas Barstow en John Norman jr.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

„Ik ken beide jongens eigenlijk niet, dus normaal gesproken mag het niet veel problemen opleveren. Maar daar schuilt ook wel enigszins het gevaar. Als je ze niet kent, weet je ook niet hoe goed ze zijn”, reageerde Van Gerwen bij RTL7.

Voor Raymond van Barneveld pakte de loting een stuk minder gunstig uit. Barney moet het opnemen tegen de Filipijn Lourence Ilagan. Mocht de vijfvoudig wereldkampioen zijn partij winnen, dan wacht hem in de tweede ronde een clash met niemand minder dan Rob Cross.

,,Het blijft toch altijd wel spannend”, reageerde Van Barneveld op de loting. ,,Lourence gooit in een vrij rustig tempo, waar ik niet zo’n voorstander van ben. Ik ga toch wel degelijk gefocust naar die wedstrijd toe. Maar ik ben vrij happy met de loting.”

Het WK begint op 15 december en de finale is op 3 januari.