Sport/Darts
506177412
Darts

Kritische winnaar Michael van Gerwen: ’Ik kwam niet opdagen’

Michael van Gerwen maakt in Riesa nog altijd kans op de eindzege.

Michael van Gerwen maakt in Riesa nog altijd kans op de eindzege.

Het ging allemaal zeker niet vanzelf, maar Michael van Gerwen staat inmiddels toch in de kwartfinales van de International Darts Open. „Ik kwam niet opdagen”, stelde de 31-jarige topdarter zaterdagavond al naar zege op Madars Razma. Ook gaf hij aan dat in het Duitse Riesa zijn focus niet goed was.

Michael van Gerwen maakt in Riesa nog altijd kans op de eindzege.

Michael van Gerwen maakt in Riesa nog altijd kans op de eindzege.

„Ik kan in het vervolg van het toernooi niet slechter spelen”, vervolgde Van Gerwen, die in zijn gewonnen partij tegen Ramza een gemiddelde van 89,98 gooide. Hij trok de zege met 6-4 in legs over de streep.

Van Gerwen weet dat het niveau omhoog moet. „Om hier de titel te winnen moet ik beter gaan spelen.” Bij de laatste zestien trof hij zondag Andy Hamilton. De Brit overleefde eerder tegen Stephen Bunting drie wedstrijdpijlen en zegevierde vervolgens met 6-5. Van Gerwen speelde opnieuw niet groots, getuige zijn gemiddelde van 88.23. Maar toch stond de drievoudig wereldkampioen darts na afloop aan de goede kant van de streep. Dit keer won hij met 6-5 in legs. Vervolgens is de Vlijmenaar zo nog altijd in de race voor de hoofdprijs.

Naast Van Gerwen is nog een Nederlander actief in het toernooi. Danny Noppert schakelde zaterdag al op overtuigende wijze tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis uit. De Friese darter noteerde een gemiddelde van 103,39 en won de partij met 6-3 in legs. Daarna zegevierde hij op zondag in de achtste finales over Scott Baker. Dat deed hij met 6-2 in legs.

Het slotstuk van het toernooi, inclusief eindstrijd, wordt op zondagavond afgewerkt.

Uitslagen achtste finales

  • Michael van Gerwen - Andy Hamilton 6-5
  • James Wade - Nathan Aspinall 6-2
  • Krzysztof Ratajski - Franz Roetzsch 6-5
  • Mensur Suljovic - Jamie Hughes 6-2
  • Ross Smith - Max Hopp 6-4
  • Dave Chisnall - Joe Cullen 1-6
  • Jesus Noguera - Michael Smith 1-6
  • Scott Baker - Danny Noppert 2-6