Sport/Autosport
511007669
Autosport

Vierde tijd voor Nederlander

Ferrari opnieuw snel in tweede training, Verstappen moet volgen

Max Verstappen tijdens de tweede vrije training

Max Verstappen tijdens de tweede vrije training

MONTE CARLO - Net als tijdens de eerste training heeft Max Verstappen in de tweede sessie in Monaco de vierde tijd neergezet. Charles Leclerc was wederom de snelste man.

Max Verstappen tijdens de tweede vrije training

Max Verstappen tijdens de tweede vrije training

Leclerc ging op de zachtste band rond in 1.12,656 en was daarmee een halve tiende sneller dan Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz. Red Bull volgde met Sergio Pérez, die bijna vier tienden toegaf op Leclerc. Verstappen kwam niet verder dan de vierde tijd, op 4,5 tiende van Leclerc.

De Nederlander klonk nog niet heel tevreden over de boordradio en moest zijn teamgenoot dus wederom voor zich dulden. „We hebben vandaag wat dingen uitgeprobeerd, om te ontdekken hoe de auto zich hier gedraagt. Ik was iets blijer in de eerste vrije training, dan in de tweede”, aldus Verstappen na afloop. „In vergelijking met Ferrari moeten we duidelijk iets vinden. Het gaat nu om het finetunen van de balans.”

Lando Norris zette de vijfde tijd neer. Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton, respectievelijk zesde en twaalfde, waren net als in de eerste training niet erg content met hun auto.

Daniel Ricciardo (McLaren) veroorzaakte met een harde crash bij het zwembad nog een rode vlag. De sessie lag daardoor enige tijd stil.