Sport/Voetbal
511264469
Voetbal

Stadionverbod leider harde kern Verona wegens racisme

Mario Balotelli

Mario Balotelli

ROME - Na de ophef die in Italië is ontstaan nadat Brescia-aanvaller Mario Balotelli in het duel met Hellas Verona racistisch was bejegend, heeft die club een van leiders van de harde kern een stadionverbod van tien jaar opgelegd.

Mario Balotelli

Mario Balotelli

Dat gebeurde niet omdat Luca Castellini zich in het stadion aantoonbaar had misdragen, maar omdat hij een dag later in een radio-interview de racistische beledigingen had goedgepraat.

Balotelli werd zondag in Verona uitgescholden en met apengeluiden begeleid als hij aan de bal was. De aanvaller, zoon van Ghanese immigranten, had er kort na rust genoeg van en wilde het veld verlaten. Nadat medespelers en tegenstanders op hem hadden ingepraat bleef hij staan.

Volgens Castellini kan Balotelli geen „echte Italiaan” worden genoemd. Op de vraag of hij een racist is zei de Verona-aanhanger dat zijn ploeg ook een „neger” in dienst heeft en dat die na zijn doelpunt zondag normaal was toegejuicht. Hij doelde op de in Italië geboren Colombiaan Eddi Salcedo. Hellas liet weten dat de uitspraken indruisen tegen de normen en waarden van de club.