Nieuws/Sport
51306
Sport

Deense spits: 'Ik maak het wel goed met Bilal'

Jørgensen zegt ’sorry’

Nicolai Jørgensen, Dirk Kuyt en Bilal Basacikoglu.

Nicolai Jørgensen, Dirk Kuyt en Bilal Basacikoglu.

In de kleedkamer van Feyenoord stapt Nicolai Jørgensen na afloop van Feyenoord-NEC (4-0) maar meteen op Bilal Basacikoglu af. In de spelersgroep worden namelijk grappen gemaakt over Bilal. Ze naaien hem op dat hij niet heeft gescoord en dat hij dat niet moet pikken. Het is voetbalhumor die de sfeer in de selectie van de koploper weergeeft.

Nicolai Jørgensen, Dirk Kuyt en Bilal Basacikoglu.

Nicolai Jørgensen, Dirk Kuyt en Bilal Basacikoglu.

Jørgensen snapt die humor, maar de Deense spits vindt toch zijn ’gestolen’ tweede goal niet iets is om trots op te zijn. "Ik maak het wel goed met Bilal. Ik heb al sorry gezegd. Maar daarvoor ben je spits, elke goal pak je mee”, verontschuldigt de topscorer van de Rotterdammers zich later. In de praktijk was het ook niet helemaal onlogisch, omdat na de fraaie kopbal van Basacikoglu over de uitgelopen doelman Joris Delle er nog een verdediger kwam aanstormen. "Better safe than sorry”, zegt Jørgensen, die blij is dat hij een einde heeft gemaakt aan de ’droogte’.

Jørgensen met een hoogstandje.

Jørgensen met een hoogstandje.

Sinds 11 december vorig jaar (AZ uit) had de blonde targetman het net niet meer gevonden. Niet dat hij nu ongerust was, maar elke week langer zonder doelpunt gaat toch een beetje irriteren. Zo erg als bij zijn landgenoot Kasper Dolberg was het nog niet. De jonge spits van Ajax scoorde tot gisteren op 20 november voor het laatst en Jørgensen heeft er nu snel twee ingeprikt. Zijn totaal in de competitie is nu 14 en daarmee heeft hij het dubbele aantal goals van de andere topschutters bij Feyenoord Dirk Kuyt en Eljero Elia, die ieder 7 keer scoorden.