Nieuws/Sport
51327
Sport

James klopt Westbrook in NBA

LeBron James op weg naar een score.

LeBron James op weg naar een score.

LeBron James heeft zondagavond met Cleveland Cavaliers de topontmoeting in de NBA met Oklahoma City Thunder gewonnen. Bij de bezoekende ploeg uit Oklahoma tekende Russell Westbrook weliswaar voor zijn 24e 'triple-double' van het seizoen (20 punten, 12 rebounds en 10 assists), maar dat was bij lange na niet genoeg voor de winst. James leidde de Cavaliers met 25 punten en 14 rebounds naar een klinkende zege: 107-91.

LeBron James op weg naar een score.

LeBron James op weg naar een score.

De 32-jarige Amerikaan werd de eerste speler die voor de 'Cavs' de grens van 20.000 punten doorbrak. Cleveland, de titelverdediger in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, gaat met 32 zeges tegenover veertien nederlagen aan kop in de Eastern Conference.

Zonder de zieke Stephen Curry boekte Golden State Warriors bij Portland Trail Blazers de 41e zege van het seizoen: 113-111. De confrontatie tussen Atlanta Hawks en New York Knicks werd pas in de vierde verlenging beslist. De Hawks wonnen de strijd met 142-139, vooral dankzij Paul Millsap. Hij maakte 37 punten, waarvan de belangrijkste twee met nog amper een halve minuut op de klok.