Nieuws/Sport
51344
Sport

Isimat luisterde goed naar Cocu

Nicolas Isimat-Mirin strijdt om de bal met Joey Pelupessy van Heracles

Nicolas Isimat-Mirin strijdt om de bal met Joey Pelupessy van Heracles

Na vier wedstrijden als reserve keerde Nicolas Isimat-Mirin door de afwezigheid van de geschorste Hector Moreno tegen Heracles Almelo als basisspeler terug bij PSV. „Ik ben blij dat ik mijn kwaliteiten weer kan laten zien”, aldus de Fransman, die het verlies van zijn basisplaats blijmoedig heeft opgepakt. „Ik heb met de trainer gesproken. Dat heeft me geholpen. Hij wees me erop dat ik niet in slaap mag vallen en mag denken dat alles goed is. Ik moet aan mijn spel blijven werken. Het is goed voor mijn carrière als je daar op wordt gewezen. Ik heb goed naar de trainer geluisterd, want hij is erg slim en kan de wedstrijd goed lezen. Ik heb veel vertrouwen in hem en wil dat terugbetalen op het veld.”

Nicolas Isimat-Mirin strijdt om de bal met Joey Pelupessy van Heracles

Nicolas Isimat-Mirin strijdt om de bal met Joey Pelupessy van Heracles

Vooral opbouwend kan Isimat progressie boeken. Met zijn snelheid en wendbaarheid is hij defensief sterk, al kan hij ook op dit vlak nog zeker stappen vooruit zetten, vindt hij. „Ik moet leren dat je niet vijf minuten kunt verslappen in een wedstrijd en dat je altijd voor de volle honderd procent scherp en geconcentreerd moet zijn. Tot de laatste minuut van de wedstrijd. Ik zou ook meer moeten praten in het veld, waardoor ik meer leider kan zijn. Dan zou ik meer verantwoordelijkheid krijgen in het team.”

Cocu is erg te spreken over de inbreng van Daniel Schwaab achterin bij PSV, zodat het basisoptreden van Isimat wel eens geen vervolg zou kunnen krijgen volgende week in het uitduel met AZ. Als dat inderdaad zo is, zal Isimat zich niet als een chagrijnige reserve opstellen. „Ik ben vooral blij dat ik dit seizoen al zoveel heb kunnen spelen. Ik ben gelukkig dat ik hier mag zijn en geef alles voor de club. Natuurlijk wil je altijd spelen, maar ook als ik terug naar de bank zou gaan, blijf ik positief. Zo is mijn karakter. In mijn hoofd ben ik altijd heel professioneel.”