51350
Wielrennen

Ontroostbare Van der Poel: 'Wereldtitel zou voor mij zijn'

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Veldrijder Mathieu van der Poel, die zondag tweede werd bij het WK, meldde zich drie keer in leidende positie met een lege band in de materiaalpost, maar die malheur verontrustte hem niet eens. „Ik bleef ondanks die tegenslag overtuigd van mijn kansen. Ik voelde me sterk, ik reed goed en deed volgens mij niets verkeerd. Die wereldtitel zou voor mij zijn”, sprak VDP, terwijl zijn stem stilaan begon te breken.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

„Die vierde lekke band, in de afdaling van de schuine strook, was er echter één te veel. Ik moest te ver voortploeteren tot ik weer kon wisselen en verloor steeds meer meters ten opzichte van Wout. De hoop en de krachten vloeiden toen heel snel weg uit mijn lichaam. Dit was geen kwestie van verkeerde bandenkeuze”, zo snoerde hij iemand de mond die dat probeerde te suggereren. „Dit was pure pech. Het is al zó pijnlijk als je op zo’n manier een wedstrijd verliest. Hier ging het ook nog eens om de wereldtitel.” Van der Poels blik vertroebelde: weer dienden de tranen zich aan.

„Wat kun je ertegen doen”, sputterde hij. „Het hele seizoen rijd ik op deze banden. In Namen liggen net zoveel stenen, maar daar had ik geen enkele platte tube. We hadden al besloten vandaag met wat meer spanning dan gewoonlijk in de banden te rijden. Maar je kunt niet overal op zo’n rondje met te hard rubber fietsen, omdat je dan de grip verliest. Ik was zo goed, en precies op de dag dat ik top moest zijn…”