Sport/Voetbal
513799550
Voetbal

Voetbalpodcast met Valentijn Driessen en Mike Verweij

’Zo neemt Frank de Boer heel Nederland in de maling’

Mike Verweij, Pim Sedee en Valentijn Driessen.

Mike Verweij, Pim Sedee en Valentijn Driessen.

In weer een nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee het laatste voetbalnieuws.

Mike Verweij, Pim Sedee en Valentijn Driessen.

Mike Verweij, Pim Sedee en Valentijn Driessen.

Luister de voetbalpodcast hier, hieronder of via alle bekende podcast apps, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Natuurlijk komt de smadelijke openingsnederlaag van Oranje in de WK-kwalificatie aan bod. Oranje ging in Turkije onderuit met 4-2. De 35-jarige Burak Yilmaz scoorde drie keer. „Het kan niet zo zijn dat je met een achterhoede van 200 miljoen, met De Ligt, Blind en De Jong er vlakbij, ondersteboven wordt gevoetbald door een 35-jarige reservespits van Lille”, trapt Driessen af.

Verweij voegt eraan toe. „Tegen Letland en Gibraltar wint Oranje wel, maar op het EK moe het echt gebeuren, anders kan er weleens een heel vervelende stemming ontstaan. En als landen zich achter pech verschuilen, is dat een slechte analyse.”

Driessen ergert zich ook aan de politiek correcte antwoorden van trainer en spelers na de sof in Turkije. „De sfeer is goed, maar als je met 4-2 verliest kan de sfeer toch niet goed zijn in een topsportklimaat. Heel Nederland heeft er dan waarschijnlijk ook geen kijk op, want alle kijkers hebben zich dood zitten ergeren.”

Ook komt het verschil (in aanpak) tussen de vorige bondscoach Ronald Koeman en de huidige bondscoach Frank de Boer ter sprake. „De spelers voelen zich op dit moment denk ik minder comfortabel dan ze zich altijd onder Koeman hebben gevoeld”, zegt Verweij. „Koeman is een autoriteit en heeft bijna overal prijzen gewonnen. De chemie tussen Koeman en de jongens was gewoon altijd heel goed”, voegt Driessen eraan toe.

Verweij en Driessen vinden allebei dat De Boer een assistent-trainer met een niet-westerse achtergrond bij de groep zou moeten halen. „Die mogelijkheden zijn er bij de KNVB. Doe dat dan gewoon”, verklaart Verweij.

Verder komt ook het ontslag van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen aan de orde. Ook The Champ Pieter de Jongh komt aan het woord, die naar eigen zeggen ’niet zo goed Engels spreekt als Linda de Mol.’