51436
Tennis

Siemerink weg bij tennisbond

Jan Siemerink

Jan Siemerink

De Nederlandse tennisbond (KNLTB) gaat niet meer verder met Directeur Sportief Jan Siemerink. Hij is per 1 maart niet meer in dienst van de bond, al had hij een contract dat langer doorliep. In de komende dagen zal de voormalig toptennisser zich bezighouden met het overdragen van zijn werkzaamheden.     

Jan Siemerink

Jan Siemerink

Siemerink was sinds 2012 als technische baas verantwoordelijk voor toptennis en talentontwikkeling. Ook was hij van vanaf 2007 tot en met het afgelopen jaar Davis Cupcaptain. In december werd bekend dat Paul Haarhuis, die tevens captain is van de Nederlandse Fed Cup-ploeg, deze functie er bij neemt.

"Als bestuur en directie stonden we voor een heel lastig besluit’’, laat Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB weten. "Jan heeft een positieve bijdrage geleverd aan het tennis in Nederland en is een zeer gewaardeerde collega. Maar door een verschil in inzicht moeten we helaas afscheid van hem nemen.’’

Siemerink, die zelf had willen blijven, verklaart het volgende: "Het was en is mijn ambitie om tennis in Nederland nog beter op de kaart te zetten. De afgelopen jaren heb ik me volledig en met heel veel plezier ingezet voor het Nederlandse tennis. De eerste stappen op weg naar verbetering zijn zeker zichtbaar. We hebben alleen een andere visie over de voortgang. Dan is het uiteindelijk beter dat ieder zijn eigen weg gaat."

De KNLTB zoekt de komende tijd naar een opvolger. Voorlopig zal Martin Koek, oud Bondsbestuurslid Toptennis, de rol van Directeur Sportief tijdelijk waar te nemen.

Onduidelijk is vooralsnog of er een rechtstreeks verband bestaat tussen de matige prestaties van de Nederlandse tennissers in de afgelopen jaren en het vertrek van Siemerink. Duidelijk is wel dat erin de afgelopen jaren nauwelijks Nederlandse talenten de sprong naar het proftennis konden maken.