51473
Voetbal

Mainz ziet af van aankoop

Persoonlijk drama Gervane Kastaneer

Gervane Kastaneer

Gervane Kastaneer

Mainz heeft maandag bekend gemaakt definitief af te zien van de aankoop van Gervane Kastaneer. De Duitse club had al eerder een waterdicht akkoord met ADO Den Haag. De club besloot echter Kastaneer, ondanks dat akkoord, toch op te stellen tegen PEC Zwolle en hij raakte in dat duel geblesseerd aan zijn oog.

Gervane Kastaneer

Gervane Kastaneer

Uit onderzoek van Duitse specialisten blijkt dat Kastaneer de komende periode niet inzetbaar is, waarop Mainz besluit af te zien van de transfer. Zijn oogblessure laat het niet toe dat Kastaneer op dit moment kan worden gekeurd.

Het is een persoonlijk drama voor de jonge aanvaller. Mainz is een uitstekende Bundesliga-club die bekend staat om zijn goede opleiding. Reeds op 13 januari bereikte directeur Mattijs Manders van ADO Den Haag een officieel akkoord met Mainz 05 over de transfersom. Dat was ook de reden dat de aanvaller niet meespeelde op zaterdag 14 januari in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Op maandag 16 januari blokkeerde de directeur plotseling de deal. Hij was teruggefloten door de Raad van Commissarissen van de club die geen toestemming gaven en een hoger bedrag eisten. Ondanks het eerdere akkoord keerden de Duitsers terug aan de onderhandelingstafel en werd op donderdag 19 januari een nieuw akkoord bereikt.

Gervane Kastaneer valt uit in het duel met PEC Zwolle

Gervane Kastaneer valt uit in het duel met PEC Zwolle

Transfervrij

Ondanks het officiële akkoord tussen Mainz 05 en ADO Den Haag eiste de directie en technische staf van ADO Den Haag daarna dat Kastaneer ruim 55 uur later nog wel zou meespelen met ADO Den Haag tegen PEC Zwolle. Dat viel niet in goede aarde bij zijn nieuwe club Mainz 05, maar uiteindelijk speelde de twintigjarige aanvaller toch tegen PEC Zwolle. Daar sloeg het noodlot toe. Vlak na zijn doelpunt kreeg Kastaneer een bal op zijn oog en moest zich laten vervangen. Door zijn oogblessure loopt hij zijn droomtransfer mis, terwijl ADO Den Haag enkele tonnen aan transfersom misloopt. De speler van Jong Oranje is komende zomer transfervrij.