Sport/Voetbal
516190414
Voetbal

Voorzitter Liverpool: ’Fans aanwezig op Anfield nog ver weg’

Matchwinnaar heeft juichende Frank Rijkaard nog op netvlies

Matchwinnaar heeft juichende Frank Rijkaard nog op netvlies

LIVERPOOL - Voorzitter Tom Werner van Liverpool ziet voetbalfans voorlopig niet terugkeren in de stadions. „Ik denk dat het moment dat we weer naast elkaar op Anfield kunnen zitten nog heel ver weg is”, aldus de Amerikaan.

Matchwinnaar heeft juichende Frank Rijkaard nog op netvlies

Matchwinnaar heeft juichende Frank Rijkaard nog op netvlies

„We hebben door de uitbraak van het virus met een verschrikkelijke situatie te maken”, vervolgt Werner. „Voorzichtigheid is geboden. Publiek bij grote sportevenementen is een hele grote stap, waarvan op dit moment de consequenties niet goed te overzien zijn.”

De clubs uit de Premier League hebben inmiddels, onder beperkende voorwaarden, in kleine groepen de training hervat. Mogelijk worden er in juni wedstrijden gespeeld, vanzelfsprekend nog zonder fans. Werner is daar optimistischer over. „De voorzorgsmaatregelen die worden getroffen zijn enorm. Sommige mensen zeggen dat in deze situatie het stadion veiliger is dan de supermarkt. Maar 100 procent zekerheid is er uiteraard nooit.”

Ook Richard Masters, voorzitter van de overkoepelende organisatie van de Premier League, is vol vertrouwen. „Door weer in training te gaan hebben we de eerste stap gezet. Dat doen we natuurlijk alleen als we geloven in onze plannen van Project Restart. De protocollen zijn veilig. Het is nu wachten op de volgende stap, het hervatten van trainingen met onderling contact.”

„Het is fantastisch om de spelers weer op de trainingen te zien”, vervolgt Masters. „Niet in het minst voor de fans, ook al mogen ze er dan niet bij zijn. Dit geeft iedereen vertrouwen.”

Liverpool is de ongenaakbare koploper in de Premier League.