Nieuws/Sport
51624
Sport

Mourinho: 'Ik heb de grootste baan van Engeland'

Jose Mourinho, coach van Manchester United

Jose Mourinho, coach van Manchester United

Jose Mourinho vindt dat hij bij Manchester United voor een lastige opgave staat. De Engelse topclub doet al een paar jaar niet mee om de echte hoofdprijzen en de Portugees wil daar verandering in brengen. "Ik heb een baan waar veel mensen jaloers op zijn, maar het is geen makkelijke klus."

Jose Mourinho, coach van Manchester United

Jose Mourinho, coach van Manchester United

In 2013 won United de Premier League onder leiding van Sir Alex Ferguson. Daarna deed de ploeg niet meer mee om de echte hoofdprijzen. "Als een club al twee, drie, vier jaar in de problemen zit, zit daar iets achter."

Wat dat iets exact is, geeft Mourinho niet prijs in een interview met Sky Sports. Wel benadrukt hij dus dat het geen toeval meer is dat United is afgezakt. Ook dit seizoen speelt de club geen hoofdrol in de Premier League. United staat zesde en heeft veertien punten achterstand op koploper Chelsea.

Mourinho weet dat alle ogen op hem gericht zijn, om United succes te bezorgen. "Sommige mensen hebben een lastige baan. Ik heb de grootste baan in Engeland en een van de grootste banen in de wereld."

Voor United staat woensdag in de Premier League een thuiswedstrijd tegen Hull City op de rol.