Sport/Voetbal
516682037
Voetbal

Steijn terughalen naar VVV ’geen reële optie’

Maurice Steijn

Maurice Steijn

VENLO - Het ligt niet voor de hand dat Maurice Steijn opnieuw bij VVV-Venlo aan de slag gaat als trainer. Dat zei Stan Valckx, technisch directeur van de Limburgse eredivisieclub, tegen FOX Sports.

Maurice Steijn

Maurice Steijn

Steijn vertrok in de zomer naar Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar werd de 45-jarige coach vorige maand ontslagen. Robert Maaskant, de opvolger van Steijn bij VVV, kreeg maandag te horen dat hij wegens teleurstellende resultaten moet vertrekken.

Steijn krijgt na zijn snelle ontslag nog steeds salaris. Dat zou ophouden als hij ergens anders aan de slag gaat. „Maurice Steijn is geen reële optie. Hij verdient daar zoveel geld. Mocht hij naar Nederland terugkeren zal hij heel veel van zijn financiële voordeel moeten inleveren. Wij zijn VVV, een kleine club. Het is hier niet de Efteling. Wij geloven niet in sprookjes”, aldus Valckx. „We hopen voor het einde van de week een oplossing te hebben. Het moet een trainer zijn die bij VVV past en die affiniteit heeft met de club en de omgeving. We hebben een paar kandidaten in ons hoofd, daar zijn we nu over aan het nadenken.”