Nieuws/Sport
51758
Sport

Jong Ajax klopt Almere City met tennisscore

Abdelhak Nouri en Donny van de Beek vieren feest.

Abdelhak Nouri en Donny van de Beek vieren feest.

De toeschouwers op sportpark De Toekomst kregen maandagavond waar voor hun geld tijdens het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en Almere City. Er werd maar liefst negen keer gescoord. Jong Ajax won, met 6-3.

Abdelhak Nouri en Donny van de Beek vieren feest.

Abdelhak Nouri en Donny van de Beek vieren feest.

Noussair Mazraoui, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek (twee goals) en Mateo Cassierra zorgden ervoor dat Ajax na ruim een uur spelen met 5-0 aan de leiding ging. 

De ploeg van Marcel Keizer liet de teugels vervolgens iets vieren en dat werd direct afgestraft door de bezoekers. Soufyan Ahannach, Sherjill MacDonald en Tom Overtoom brachten de spanning enigszins terug in de wedstrijd, maar na de 6-3 van Ajax-back Damil Dankerlui in de 84e minuut was de wedstrijd definitief beslist.

Jong Ajax staat na 22 duels (58 goals!) met 46 punten tweede in de Jupiler League. Het gat met koploper VVV-Venlo is vier punten. Almere City staat achtste met een totaal van 36.

De Graafschap

De Graafschap, dat vorig seizoen Ajax in de eredivisie nog van de titel hield, zakt nu in de eerste divisie steeds verder weg. Ook onder leiding van de in de winterstop aangestelde trainer Henk de Jong blijven resultaten uit.

De Graafschap verloor maandag voor de derde keer op rij, met 3-2 bij Jong FC Utrecht. De Graafschap staat na 22 speelronden achttiende en heeft alleen FC Dordrecht en Achilles '29 nog onder zich.